відтворення лісів

Пріоритетним напрямком розвитку лісогосподарської галузі на сьогодні є забезпечення розширеного відтворення лісів. Довжанським лісомисливським підприємством в 2018 році проведено значні об’єми робіт із лісокультурного...

Пріоритетним напрямком розвитку лісогосподарської галузі на сьогодні є забезпечення розширеного відтворення лісів.

Довжанським лісомисливським підприємством в 2018 році проведено значні об’єми робіт із лісокультурного виробництва. Протягом весняного періоду відтворено лісів  на землях лісового фонду загальною площею 80,6 га при плані на 6 місяців  72 га. В тому числі:

·         садіння та висівання лісу – 10,6 га,

·         сприяння природному поновленню–  48,7 га,

·         природне поновлення – 21,3 га.

Відповідно до вимог “Інструкції з проектування технічного приймання, обліку та оцінки якості лісокультурних об’єктів”, ДП «Довжанським ЛМГ» проведено технічне приймання лісокультурних робіт – лісових розсадників, шкілок, плантацій, лісових культур та ділянок природного поновлення (матеріали наведені нижче).

Протягом останніх років Довжанським лісомисливським підприємством перевага надається природному відновленню лісів. Це проводиться на ділянках, які мають відповідні грунтово-кліматичні умови,  що дає змогу з мінімальними затратами створювати високопродуктивні та біологічно стійкі деревостани протягом короткого періоду.

З метою природного відновлення  залишаються площі з достатньою кількістю життєздатного самосіву і підросту головних і супутніх порід, що відповідають корінним типам деревостанів та площі, на яких проведення заходів щодо сприяння природному відновленню буде достатнім для наступного відновлення цінних порід і формування високопродуктивних молодняків.

Заходи сприяння, які використовуються з метою забезпечення природного лісовідновлення –  збереження під час лісозаготівлі життєздатного підросту і молодняку господарсько-цінних порід,  догляд за підростом та самосівом після закінчення лісосічних робіт, мінералізація грунту.

Ділянки з недостатньою кількістю або нерівномірним розміщенням природного поновлення поновлюються шляхом висівання насіння або садіння сіянців чи саджанців головних та супутніх порід.

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар:


(I can not read the code)