Довжанські лісівники завершили весняне лісовідтворення

Цінність лісів велика, як для народного господарства так і для людей незаперечна, оскільки вони виконують важливі соціально-економічні і екологічні функції і є джерелом багатьох видів продукції: від деревини до грибів і...

Цінність лісів велика, як для народного господарства так і для людей незаперечна, оскільки вони виконують важливі соціально-економічні і екологічні функції і є джерелом багатьох видів продукції: від деревини до грибів і ягід. Проте ліси є важливими не тільки для людей, ліси є місцем оселення багатьох видів тварин і рослин, зокрема рідкісних і зникаючих.

Лісівники ДП «Довжанське ЛМГ» відтворили 18.2 гектарів лісових культур та 47.3 гектарів підпало під природне поновлення, в тому числі зі сприянням природного поновлення, зроблено 10 гектарів доповнення лісових культур, висаджено 150 тис. сіянців (саджанців). На цих площах будуть проводитись догляди: обжинка трав'яної рослинності та розпушування ґрунту, для кращого та швидшого зростання саджанців.

Зазвичай, лісівники проводять відтворення лісу вже на наступний після заготівлі деревини рік, а інколи, якщо є всі умови, і того ж року.

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар:


(I can not read the code)