Збір насіння

Золотокоса осіння пора – це не лише час мальовничих краєвидів , а ще й календарний період  трудових клопотів. Особливої уваги до себе вимагає лісове господарство. Працівники лісу починають активний збір насіння дерев для...

Золотокоса осіння пора – це не лише час мальовничих краєвидів , а ще й календарний період  трудових клопотів. Особливої уваги до себе вимагає лісове господарство.

Працівники лісу починають активний збір насіння дерев для подальшої висадки його  в лісовий розсадник. Світ лісової флори досить загадковий та вибагливий. Наприклад, цього року про хороший урожай дуба не може  бути й мови (дуб плодоносить раз у 3-4 роки). Тому лісники змушені компенсувати збір одного насіння іншим.  Розсадник потребує нового насіння та висіву лісоутворюючих порід для відтворення майбутнього лісу в ГАТУ. Площа вищезгаданого розсадника становить 1,8 га. Саме тут працівники лісу забезпечують  поповнення чисельності молодих деревцят на наступні роки.

Одним з першочергових завдань кожного лісника є охорона лісового фонду. Відчуваючи турботливе ставлення до себе, ліс віддячує людині сторицею. Саме тому лісівники Загатського лісництва бережуть і примножують багатства свого фонду. Вони всіма можливими зусиллями забезпечують охорону та порядок лісових масивів.

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар:


(I can not read the code)