Весняна посадка лісу

Цьогорічна весна наступила за календарем, а це означає, що лісокультурна кампанія стартує! Лісівники «Довжанського ЛМГ» активно розпочали підготовку до весняної посадки лісу. Цьогоріч планується провести лісовідновлення на...

Цьогорічна весна наступила за календарем, а це означає, що лісокультурна кампанія стартує! Лісівники «Довжанського ЛМГ» активно розпочали підготовку до весняної посадки лісу. Цьогоріч планується провести лісовідновлення на площі  58,2 га, з них: посадка лісових культур на площі 19,2 га, та природне поновлення – 39,0 га. У відсотковому співвідношенні це становить 67% до 33%, тобто майже 70% площі зрубів буде заліснено шляхом природного поновлення, а це в свою чергу означає, що лісове господарство ДП «Довжанське ЛМГ» ведеться на високому рівні та  відповідає сучасним міжнародним вимогам , принципам та критеріям системи FSC (Лісової Опікунської Ради).  Для виконання поставлених завдань технікою, інвентарем, садивним та посівним матеріалом лісгосп забезпечений у повному об’ємі. Запроектовано висадити майже 200 тис.штук саджанців, серед них такі як: дуб скельний та дуб звичайний, бук лісовий, клен-явір, ясен звичайний, ялина європейська, каштан їстивний та горіхи. Для лісівників посадка лісу – справа водночас звична, буденна і найголовніша.  Не важливо як – у рамках акцій, проектів чи просто щоденної роботи – лісівники завжди стовідсотково відновлюють ліси!

Традиційно роботи зі створення лісових культур проводяться навесні, тож і «Довжанське лісомисливське господарство» проводитиме Акцію «Створюємо ліси разом», яка відбудеться у квітні. Однозначно радо підтримуємо ініціативи з проведення акцій – вони привертають увагу громадськості до важливості буденної роботи лісівників.  Насправді – хто би що не говорив – найбільше дерев завжди висаджують саме лісівники.


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар:


(I can not read the code)