Пожежонебезпечний період

         Необережне поводження людиною з вогнем у лісі може стати справжньою трагедією. Досить часто причиною лісових пожеж є вплив людини на довкілля, це і спалювання сухої трави, кинутий...

         Необережне поводження людиною з вогнем у лісі може стати справжньою трагедією. Досить часто причиною лісових пожеж є вплив людини на довкілля, це і спалювання сухої трави, кинутий недопалок, незагашене багаття. Саме зараз, коли пожежонебезпечний період в активній стадії, людям слід пам'ятати та дотримуватись правил пожежної безпеки під час відпочинку у лісі. Враховуючи вищенаведене та зважаючи на спекотну погоду, яка склалася на сьогодні, працівники ДП «Довжанське ЛМГ» активно ведуть роботу по готовності та приведенню пожежного інвентаря та всіх засобів гасіння в належний стан.
        На підприємстві «ДП Довжанське ЛМГ» проведено навчання з працівниками державної лісової охорони,  проводиться огляд готовності протипожежних мобільних модулів  та протипожежного інвентаря, який оновлено та доукомплектувано. Створено добровільні пожежні дружини та забезпечення їх засобами гасіння. Ведеться активне інформування населення про небезпеку лісових пожеж та способи їх уникнення. Обмежено доступ транспорту в лісфонд для мінімізації ризиків виникнення пожеж. 

          До відома, громадян, ДП «Довжанське лісомисливське господарство»  нагадує, що недотримання правил пожежної безпеки у лісі може призвести до трагічних наслідків і карається штрафом до 8 500 грн, а в особливих випадках – обмеженням волі на термін до 10 років.Порушення правил пожежної безпеки несе за собою також адміністративну відповідальність. Так, за порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачено накладання штрафу на громадян від 85 грн до 255 грн і на посадових осіб – від 255 грн до 850 грн.

        Користуючись нагодою лісівники звертаються до населення та гостей краю, бережно ставитися до природи та не допускати розведення багаття в місцях не відведених для цього. Шановні громадяни, будьте свідомими! Пам’ятайте, що спалювання сухої трави переростає у великомасштабні пожежі, особливо на відкритій місцевості, де швидкість поширення вогню надзвичайно велика. Внаслідок спалювання сухої трави та побутових відходів, вогонь може стати неконтрольованим, що є прямою загрозою для навколишнього середовища.

 

 

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар:


(I can not read the code)