Бережіть підсніжники!

Лісівники Довжанського лісомисливгоспу закликають не зривати перші весняні квіти. З настанням тепла, природа поволі пробуджується від зимового спокою. Рослини, які цвітуть навесні, завжди прекрасні, милують око своєю красою і...

Лісівники Довжанського лісомисливгоспу закликають не зривати перші весняні квіти. З настанням тепла, природа поволі пробуджується від зимового спокою. Рослини, які цвітуть навесні, завжди прекрасні, милують око своєю красою і тим, що це – перші розквітлі рослини після довгої, холодної  зими.

Лісові масиви ДП «Довжанське ЛМГ» вже покрилися «квітковими килимами» чарівних шафранів, первоцвітів та підсніжників. Лісівники лісомисливгоспу закликають утриматися від бажання зірвати лісову квіту. Заради декілька-денного букету з квіток підсніжника, шафрану чи інших первоцвітів ми завдаємо природі великої шкоди. Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння.

Відповідно до вимог Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ», «Про Червону книгу України» щороку природоохоронці, правоохоронці та лісівники долучаються до проведення акції «Первоцвіт», контролюють недопущення збору та заготівлі рослин, занесених до Червоної книги України.

Закон передбачає грошове покарання для тих, хто знищує первоцвіти. За незаконну торгівлю рідкісними рослинами – до 1700 гривень штрафу. Ще стільки ж – за порушення благоустрою. Також компенсація до 62 гривень за кожну зірвану квітку. Але всі прекрасно розуміють, що адміністративні штрафи злочинців не зупинять. До того ж жоден штраф не може компенсувати знищення природи.

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар:


(I can not read the code)